Bemutatkozás

SZEKSZÁRDI SZC
VENDÉGLÁTÓ SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA

A Vendéglátó Szakképző Iskola szívesen vár minden tanulót, aki a turizmus vagy a vendéglátás terén képzeli el jövőjét. Iskolánk régi szakmai hagyományokkal bír. 1954 óta folyik vendéglátó tanulók képzése Szekszárdon, először Vendéglátó ipari iskolaként, majd Hunyadi Mátyás szakközépiskolaként működtünk, ezt követően 2008-től a Szent László Szakképző Iskola keretében, jelenleg a Szekszárdi Szakképzési Centrum iskolájaként. 2016 novemberétől új épületünkben várunk minden tanulni vágyót. Célunk, hogy sokrétű, mély, jól használható tudást biztosítsunk tanulóinknak, akik a jövő vendéglátósai, illetve turisztikai szakemberei lesznek.

Mottónk egyben célunk is:

„A minőség nem veled született. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt.”
(Gundel Károly)

Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolája

Korszerű, jól felszerelt tankonyhákkal, tanéttermekkel, cukrászati tanműhellyel rendelkezünk, ahol az elmélet mellett a mindennapi életben nélkülözhetetlen gyakorlatot is megszerezhetik tanulóink az iskola falain belül. Informatika termek, digitális táblák, jól felszerelt könyvtár segítik a tanulni vágyókat az ismeretszerzésben.

 

 

Az iskolai életet színesítik az iskolarádió, az iskolaújság, szakkörök, versenyek és természetesen a diákközösséget jól összekovácsoló, jó hangulatú iskolai rendezvények (Diáknap, Szalagtűző, Szecskaavató) is. Jól tanuló diákjaink a „Jövő Vendéglátóipari szakembereiért” alapítvány jóvoltából pályázati támogatást is kapnak.

Turizmus-vendéglátás ágazat

Aki szeretné felfedezni a világot, utazni, új kultúrákat megismerni és emberekkel foglalkozni, továbbá érdeklődik a gasztronómia iránt, annak a turizmus-vendéglátás ágazatban való továbbtanulás kiváló lehetőséget biztosít.

Tanulmányok során a hagyományos magyar vendégszeretet fogalmát tartalommal töltik meg, ugyanakkor az üzleti tevékenység alapjait is elsajátíthatják.

A turizmus és vendéglátás területén a tanulók korszerű, piacképes tudás birtokába jutnak, átfogó elméleti és gyakorlati ismereteket szereznek egyrészt iskolai, másrészt munkahelyi környezetben, nyelvet tanulnak, emellett belekóstolnak a gasztroturizmus, aktív turizmus és a kreatív turizmus világába is.

A végzett tanulók könnyen el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon, hiszen a szakmaterületen belül a legkeresettebb szakmákat sajátítják el.

 

VÁLASZTHATÓ KÉPZÉSEK ÉS SZAKMAIRÁNYOK

5 ÉVES TECHNIKUMI KÉPZÉSBEN

VÁLASZTHATÓ KÉPZÉSEK

3 ÉVES SZAKKÉPZŐISKOLAI KÉPZÉSBEN

Tájékoztató füzet az alapszakmákról (iskolánkat érintő, rövidített változata)

Információ szerezhető iskolánk nyílt napjain, a pályaválasztási börzén, továbbá a honlapunkon is.
Felvételi követelmény:
A felvétel az általános iskolából hozott eredmények alapján történik. A magyar nyelv, magyar irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv, biológia, kémia, földrajz 7. év végi és 8. félévi jegyeket vesszük figyelembe.
Kollégium: Minden jelentkező számára biztosítunk kollégiumi elhelyezést.

 

Érdeklődni: Munkanapokon 800-1500 Tel. 74/510-172

Szülőknek:


https://www.facebook.com/Vendeglato/

 

Tanáraink

Megosztás ezzel:
Share on Facebook
Facebook
Print this page
Print